Brillen zijn echt mijn passie. Zo’n 10 jaar lang heb ik met veel plezier in brillenzaken te Spijkenisse en Rotterdam gewerkt.

Toen onze oudste werd geboren heb ik een werkpauze ingelast. Wel heb ik tussendoor nog bij een bordspellenuitgeverij gewerkt. Mede door de geboorte van onze jongste zoon en COVID-19 kwam er weer ruimte voor iets anders. Zo ben ik tijdens de lockdown ‘Hoeksche Brillen’ gestart.

Ik koop- en verkoop graag via Marktplaats. Zo kocht ik eens een partij leesbrillen op en speelde met het idee om een eigen bril te laten maken. Ook zocht ik naar een manier om ook buiten Nederland te verkopen. Zodoende kwam ik bij Etsy terecht. Een soort Marktplaats maar dan internationaal.

Van het een kwam het ander. Op zoek naar goede kwaliteitsglazen en contact leggen met leveranciers. De bril die het uiteindelijk geworden is heb ik de code 3267 gegeven, de postcode van Goudswaard, onze woonplaats. Zo kwam ook de naam Hoeksche Brillen naar boven, Goudswaard is een dorp in de Hoeksche Waard.

De 1e bestelling kwam inderdaad vanuit het buitenland, namelijk uit Georgetown, een stad in Essex County, Massachusetts, Verenigde Staten! Dat gevoel zal ik nooit meer vergeten! De meeste brillen gaan nu naar Australië, Canada, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten.

Dankzij Etsy heb ik inmiddels een grote klantenkring op weten te bouwen. Zelfs tot in Japan, Hongkong en Israël. Maar ook in Nederland weten steeds meer mensen Hoeksche Brillen te vinden. Ik werk op dit moment hard aan meer bekendheid in de Hoeksche Waard zelf.

Indebuurt Hoeksche Waard heeft in 2020 een artikel gedeeld over Hoeksche Brillen, dit heeft al een enorme boost aan bekendheid gegeven.

Heeft u vragen of wilt u een bril op eigen sterkte laten maken? Ook dat kan! Stuur mij dan een mailtje: info@hoekschebrillen.com

Hartelijke groet,
Maria Poortvliet-Nobel

In de media:

Indebuurt Hoeksche Waard

AD Hoeksche Waard

Hoeksche Zaken

Het Kompas